Ademen

Waar komen we vandaan. Waar zijn we. Waar gaan we naar toe.

Ons Adem-apparaat

Ademen, hartslag en spijsvertering zijn functies van het autonome zenuwstelsel. Dit deel van ons zenuwstelsel werkt zelfstandig en onbewust. Dit deel van ons systeem is ook nauw betrokken bij alles wat we voelen.

Het bestaat uit twee delen het sympathisch zenuwstelsel en het parasympatisch zenuwstelsel. Het eerste deel is het deel dat ons voorbereidt op actie (vergelijkbaar met het gaspedaal van een auto). Het tweede deel is het deel dat ons tot rust brengt en ontspant (vergelijkbaar met de remmen van een auto). 

Door spanningen en gevoelens in het dagelijks leven, die we niet direct verwerken, worden we een beetje als een auto die remt en gas geeft tegelijkertijd. Dit heeft als gevolg dat we ons opgejaagd, verstoord, onrustig of afgestomd voelen.

Hoe meer we ademen, hoe meer we leven. 

Oude tradities van over de hele wereld gebruiken de ademhaling om dit deel van het zenuwstelsel te beïnvloeden en weer in een gezonde toestand te brengen. Gedurende de laatste decennia zijn allerlei therapievormen ontwikkeld die gebruik maken van de ademhaling. Door deze technieken kunnen oude gevoelens opgeroepen en verwerkt worden.

Na een ademsessie voelen mensen zich vaak als herboren!

Trainingen

Basis weekend Emotioneel Lichaamswerk

Ons lichaam als instrument in de ontmoeting

Hoe meer we in ons Lichaam aanwezig zijn hoe meer we ervaren en voelen, hoe meer we in contact zijn met onszelf en de ander. In deze training gebruiken we het lichaam als bron. Je gaat laag voor laag de weg terug naar binnen, waar zowel vreugde als pijn wordt aangeraakt en de levensenergie weer kan gaan stromen.

Driedaagse Ademworkshop

Ademen doen we allemaal. De eerste ademhaling is het begin van het leven buiten de baarmoeder en na de laatste ademhaling wordt ons leven beëindigd.

Vierdagse kerst-special Ademen

Ademen doen we allemaal. De eerste ademhaling is het begin van het leven buiten de baarmoeder en na de laatste ademhaling wordt ons leven beëindigd.

Ben jij op zoek naar wie je diep vanbinnen eigenlijk bent? Op zoek naar evenwicht, naar balans, naar rust… Wil je bedding en steun ervaren…  Je helemaal welkom voelen, met alles wat er is? Even los van de dagelijkse rollen die je invult, enkel jezelf zijn, puur van binnenuit. Helemaal in verbinding met je gevoel, maar ook met de anderen… Wil jij genieten van de kracht van een groep? Genieten van vrijheid tussen je grenzen?

Eén hele dag 

Vanaf oktober 2016 geven we maandelijks, elke 2e zondag van de maand, een Schansdag in de Heremiet in Eindhoven. Het thema is elke keer anders. Wil je kennis maken met Lichaamswerk, ademen, Geweldloze Communicatie, Systemisch werk? De schansdagen zijn ideaal om kennis te maken met de trainingen en trainers van Kasteel de Schans, je geheugen weer op te frissen of in contact te komen met mensen in de omgeving.